PureTitans

PureTitan TM er en antiviral og antibakteriel fotokatalytisk overfladebehandling som er baseret på en unique kemisk opløsning.

PureTitan er en miljørigtig og effektiv teknologi, der specielt konstrueret til at dræbe bakterier og vira på overflader – som f.eks. SARS og E.Coli. Derudover renser PureTitan luften for pollen, luftbårne skimmelsporer og kemiske forbindelser som VOC (flygtige organiske forbindelser) og NOX (kvælstofoxider).

Under påvirkning af lys, både naturligt og kunstigt, opnår overfladebehandlingen desinficerende egenskaber. Desinfektionsprocessen er kontinuerlig og vare op til  36 måneder fra påføringstidspunktet.

Hvordan fungerer PureTitan ?

PureTitan’s vigtigste ingrediens er titaniumdioxid. Titaniumdioxid er en harmløs ingrediens som bliver brugt  til en lang række anvendelser, såsom tandmateriale, tandpasta og kosmetik. Det bruges også som et fødevaretilsætningsstof til farvning af hvid chokolade, slik og tyggegummi. Dette kan lade sig gøre, fordi det er usmageligt, lugtfrit og ufarligt for mennesker.

Når titaniumdioxid udsættes for lys, startes en fotokatalytisk reaktion, som fungerer udelukkende som katalysator i processen, og derfor ikke kan blive opbrugt over tid.

Når PureTitan coates på en overflade danner der sig en TiO2 belægning. I nærvær af lys både naturligt og kunstig omdannes naturlig luftfugtighed og ilt til frie radikaler af TiO2. Denne kemiske process kaldes for fotokatalyse. Når bakterier, vira og flygtige organiske forbindelser kommer i kontakt med de frie radikaler af TiO2, så vil de frie radikaler nedbryde disse mikrober kontinuerligt.